soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

C ++ c diyez mathematica matlab programları hakkında bilgi verebilir misiniz? Bilgisayar programlarını internetten nasıl indirebilirim??

Soruyu soran: özlem Avci | Tarih: 2007-04-12 | Okunma sayısı: 6043

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Limon mu yoksa çilek mi daha şekerlidir?
user avatar

C++ Programlama Dilinin Tarihi
_______________________________________

C++ temel olarak Bjarne Stroustrup tarafından tasarlanmıştır. Tasarım 1979 yılında başlamış ve çeşitli aşamalardan geçmiştir. Stroustrup önce  C’ye sınıflar eklemişÂ  ve bunu “ C  with classes†biçiminde isimlendirmiştir.  C++ ismi 1893 yılında verilmiştir. İlk ticari derleyici 1987 yılında yazılmıştır. Standarsazyon çalışmaları 1991 yılında başlamıştır, 1996 da taslaklar hazırlanmış ve 1998 yılında resmi standartlar yayınlanmıştır. C++  evrimini tamamlamış bir programlama dili değildir. Hala bir takım yenilikler dile eklenmektedir. Bir sonraki standartlarda pek çok yenilik eklenmiş olacaktır.

 C++ Nasıl Bir Dildir?
________________________________________

C++ C nin nesne yönelimli programlama tekniğinin uygulayabilmek için geliştirilmiş bir dildir.  C++ ile C arasında bazı istisnalar dışında bir kapsama ilişkisi vardır. Yani C de geçerli olan her şey C++ dada geçerlidir. Ancak C++ ın fazlalıkları vardır. Yani bazı istisnalar dışında  bir C programı C++ derleyicisi ile derlenip çalıştırılır.  
kaynak

 

Mathematica belirli algoritmalara göre verilen integralleri çözer ve bunu yaparken de, kütüphanesindeki bütün fonksiyonları kullanır.Mathematica programını yapan WOLFRAM şirketi dir..MATHEMATICA’nın bir avantajı  Nesne Tabanlı bir olması ve öğrenmesi kolay olmasıdır.Matematiği MATHEMATICA programı ile anlamada öğrencilere yardım etmenin üç yolu olduğu gözlenmiştir. Bunlar:

  •  
    1. Grafikler,
    2. Basit Programlar,
    3. Deneyler.
  1. İki boyutlu ve üç boyutlu grafiklerin çizilmesi öğrencilere yaptırılması öğrenciler tarafından konun daha kolay anaşıldığı gözlenmiştir.
  1. Öğrencilerin hoşlanarak yapabilecekleri bazı basit ve temel programlar, Nesne Tabanlı Drogramlama Dili olan MATHEMATICA ile verildi. Basit anlamda, faktöriyel bulma, kenarları girilen  herhangi bir üçgenin alanını bulma, dik üçgende uzun kenarı bulma….  
  1. Öğretim materyalleri yapma

 MATHEMATICA Programı, lise ve üniversite öğrencilerinde  öğretim materyalı olarak kullanılabilir. Örneğin, ortaöğretimde verilen ikinci derece fonksiyonların (parabollerin) grafiklerini öğrencilere daha anlaşılır hale getirmek için bu konuyu  eğlenceli biçime dönüştürebiliriz. Parbollerin grafiklerini öğrencilerin kendilerinin çizmesi isteyelim. Başlangıçta deneme yanılma yolu ile öğrenciler ikinci derece fonksiyonların bazı özelliklerini daha iyi anlayacaklardır.Bu MATHEMATICA bir çok sayıda komut vardır. Öğrenmek için bazı temel komutları bilmek yeterlidir. Genellikle bütün komutların ilk harfi büyük harf ile başlar. Fonksiyonlarda ( ) parantezler yerine [ ] parantezleri kullanılır.  Örneğin matematikte kullandığımız f(x) fonksiyonu yerine f[x] yazmalıyız. Daha fazla olarak, Cos[x], Sin[x], Tan[x], vb. Grafik çizme komutu Plot[ ] kullanılır. İki köşeli parantez arasına hangi fonksiyonun grafiğini çizmek istiyorsak onu yazarız ve programı çalıştırmak için  Shift ve Enter tuşlarına beraber basılır ve ekranda sonuç veya sonuçlar görülür.   

 In[1]:= Factor[x*x-7*x+12] 

   Out[1]:= (-4+x) (-3+x)  

In[2]:=  <

 DaysBetween[{1986,12,10},{2004,12,28}]

 Out[2]:= 6593 

 In[3]:=Apart[1/(x*x-4)]  

 Out[3]:   

 In[4]:=Divisors[28]

 Out[4]:= {1,2,4,7,14,28}

kaynak 1

kaynak 2 

MATLAB, teknik hesaplamalar ve matematiksel problemlerin çözümü ve analizi için tasarlanmış bir yazılım geliştirme aracıdır. “MATrix LABoratoty†kelimesinin kısaltması olan MATLAB, adında da anlaşılacağı üzere matrisler (matrix) yani diğer bir deyişle diziler (array) ile çalışır. Özellikle mühendislik alanındaki sistemlerin analizinde kullanılan MATLAB, görüntü işleme (image processing), yapay sinir ağları (artificial neural networks), sayısal işaret işleme (signal processing), optimizasyon (optimization), veri elde etme (data acquisation), veritabanı (database), süzgeç tasarımı (fitler design), bulanık mantık (fuzzy logic), sistem kimliklendirme (system identification), dalgacıklar (wavelets) gibi araçları ile sizler için mükemmel bir ortam sunar.MATLAB’in nasıl bir yazılım olduğunu anlamak için onu çok gelişmiş özellikleri olan, programlanabilen bir bilimsel hesap makinesine benzetebiliriz. MATLAB’de yazılan programlar, MATLAB’in kendine özgü dili kullanılarak yazılır ve MATLAB içinden çalıştırılır. Ayrıca yazdığınız programları DLL ve EXE olarak oluşturabildiğiniz gibi C/C++ kodlarına da çevirebilirsiniz.

Problemlerinizi MATLAB’de komut satırında çalışan programlar yazarak çözebildiğiniz gibi MATLAB GUI geliştirme aracını kullanarak, formlar ve butonlar gibi nesnelerden oluşan görsel yazılımlar geliştirebilirsiniz.

MATLAB’in şu an için Windows ve Linux ortamlarında çalışan versiyonları mevcuttur. Bugün için geliştirilen en son sürüm Realease 13 - Version 6.5 dir. (Ağustos 2003)

MATLAB ile ;

  • Veri elde etme
  • Veri analizi ve inceleme
  • Görsellik ve görüntü işleme
  • Algoritma prototipi oluşturma ve geliştirme
  • Modelleme ve simülasyon
  • Programlama ve uygulama geliştirme yapabiliriz.

Bugün 500.000 den fazla akademisyen, araştırmacı, bilim adamı ve öğrenci tarafından kullanılan MATLAB, içinde gömülü pek çok ara yüzü ile bilgisayar dünyasının en gelişmiş teknik ve bilimsel problem çözme ve uygulama geliştirme aracıdır.

kaynak 

link 1

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun