soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Evrenin genişlemesiyle var olabileceği düşünülen (bigbangin ilk anında) boyutlar genişlemezken, evrenle birlikte bilinen 3 boyut genişlediği için diğer boyutlar bilinemiyor deniliyor(?) zamanda bilinen 4.bi boyut olarak düşünülüyor. o zaman zamanda genişlemiş diyemezmiyiz eğer böyleyse bu ne gibi farklılıklar doğurur?

Soruyu soran: **ÇİĞ** | Tarih: 2007-02-26 | Okunma sayısı: 4429

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Tavuklar uçabilir mi?
user avatar

anladığım kadarıyla zamanın da genişlediğini söyleyebiliriz AMA zaman bildiğimiz mekan yani yer boyutu değil zamanı diğer boyutlardan farklı görmek zorundayız ve bunun resmini einstein dahi kimse çizememiştir uzay-zaman burada uzay bildiğimiz üç boyut ve bundan bağımsız demeyeyim de farklı olan zamanı farklı düşünmeliyiz.Bu konuda net bir cevap verebilecek değilim ama istersen netbilim dergisinin ikinci sayısının çıkmasını bekle orada uzay-zaman konusunda yazılmış bir ek var senin için faydalı olur.Reklam oldu biraz ama..

user avatar

zaman genişlemez yada küçülmez bana göre zaman kavramı diye bişey yok onu biz yaptık dünyanın dönüşünden yararlandık matematikle birleştirdik. zihnimizle kavradık. zaman kavramı bizim bazı şeyleri açıklamada kullandığımız bi terim geridönüşüm şeklinde yararlandığımız (şey) adı neyse... fikrimi tartışmaya açığım.. bilmediğim varsa affedin..

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun