soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Melanin pigmenti saça renk verdiği gibi deriyede renk veriyor o zaman niye biz yaşlandıkça derinin rengi değişmiyor da saçımız beyazlıyor?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-11-28 | Okunma sayısı: 5858

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Tavuklar uçabilir mi?
user avatar

Çünkü yaşlandıkça insan vücudunda bazı bölgelerdeki melanin pigmenti azalıyor. 40'lı yaşlarda 15, 60'dan sonra %25 azalan melanin saçlardan uzaklaşır ve tüm vücuda yayılır. Gözlerin eski canlılığı gider, görme zorlaşır, saç kökleri pigmenti tutamaz hale gelir fakat deri asla melanini bırakmaz çünkü besinlerde bulunan 7 dehidrocholesterol maddesinin D vitaminine dönüştürülmesi için güneş ışığı şarttır ve bu da yalnızca deriden alınabilecek bir enerjidir. Yeterince açık olmuştur umarım...

user avatar

Her saç kökünde iki tip melanin salgılanır. İkisi de farklı bir renktedir ve bunların farklı orandaki karışımıyla farklı renkte saçlar oluşur. Her insanda bu iki melaninin üretim miktarı ve aralarındanki oran farklı olur, bu farka neden olan da her insanda genlerin farklı olmasıdır. Saç diplerinde ve deride farklı miktarlarda pigment üretilmesinin nedeni de yine genlerdir.

Bu şekilde saç rengini nasıl genler belirliyorsa, yaşlandıkça saç diplerinde melanin salgısının azalmasını ancak deride aynı kalmasını da genler belirliyor.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun