soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Sulu boya nasıl yapılır?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2008-05-13 | Okunma sayısı: 4448

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

hazırlamak istediğiniz rengin toz boyası ,su ve kolanın uygun bir cam veya plastik kase içinde karıştırılması ile elde edilir.

user avatar

Sulu boya için biraz su,kağıt,uygun boyut bir fırça ve boyamız gereklidir.Suyu bir kaba yada bardağa koyabilriz.Fırçamızı suya batırıp birer bir damla ile tek tek boyalarımızı ıslatırız.Sonra fırçayı tekrar batırıp istediğimiz renge bularız ve fırçayla kağıda istediğimiz şekli verebiliriz.

user avatar

Sulu boyalar, su ile karıştırıp çalışıldığı için bu ad verilmiştir. Bu boyalarla yapılan resimlerin kendine özgü tekniği vardır. Boyanın yapısının da etkilediği özellikler şunlardır; Sulu boya şeffaf olduğu için, boyanın altında kalan kurşun kalem izleri dahi gözükür.Yan yana sürülen iki renk, suyun yardımı ile kaynaşır .Böylece renkler arasında hoş bir pasaj(geçitler) elde edilir.Çalışırken renklerin açıktan koyuya olan değerleri, boyanın istenilen derecede sulandırılması ile sağlanır.Beyaz boya guaj resimde kullanılır. Sulu boyada ise kağıdın beyazlığından yararlanılması resme güzellik veren teknik özelliklerden biridir.

SULUBOYA: Piyasada kutular içerisinde kuru ve yaş olarak satılır. Kuru olanlar, her renk ayrı ayrı kalıplara dökülmüş biçimdedir. Yaş olanlar da havası alınmış tüpler içerisinde bulunur. Alırken kolay ve çabuk eriyenler tercih edilmelidir. Çünkü sulu boya resim, diğer tekniklere göre daha çabuk çalışmayı gerektirir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun