soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Bir insan civa dolu havuzun içinde yüzseydi atladığında dibe vurabilir miydi veya üstünde yürüyebilir miydi?(havuz derin)

Soruyu soran: Yaramaz-x | Tarih: 2008-05-20 | Okunma sayısı: 7054

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

dibe vurmazdı ama üstünde de yürüyemezdi.

user avatar

Insan vucudundaki yag oranina bagli olarak bir insanin vucut ozkutlesi ortalama olarak suyunkine esittir bu da yaklasik 1 g/cm^3 tur. Diger yandan civanin ozkutlesi 13.6 g/cm^3 tur. Bu durumda insanin civada dibe batmasi icin cok efor sarfetmesi gerekir. Yuksekten atladiginda ise betona duser gibi bir etki yaratirki yine batmazsin. Zaten civada dibe battigin zaman uzerine yuksek bir basinc binerki yasamak mumkun olmaz. Ustunde yurumekte sanki yumusak yayli bir yatakta bata bata yurumek gibi olsa gerek :)

user avatar

Üstünde yürürken ayaklarındaki basınç çok yüksek olacağından ayağın bir miktar batar ve içine düşersin. Ayağında palet gibi bir şey olursa yürümen mümkün olabilir tabi öncelikle bir laboratuvar kıyafeti de giymen gerekir çünkü civa miligram düzeyindeki miktarlarıyla insanı zehirler. O an için zehirlenip ölmeseniz bile daha sonra kanser olursunuz. Civa çok kötü bir şeydir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun