soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Dünyada ki petrolü, doğalgazı çıkarınca içeride oluşacak boşluk ve basınç düşmesi depremlere neden olmaz mı?

Soruyu soran: Sonsuzevren33 | Tarih: 2008-07-02 | Okunma sayısı: 5829

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Limon mu yoksa çilek mi daha şekerlidir?
user avatar

bir kabın icindeki suyu baska bir yere aktardığınızda ne olur bir düsünün tabiki kab hafifler ama kabın özgün yapısında bir değisme olmaz.depremlere sebep olan sey fayların haraketleridir bunlarla ilgisi yoktur.

user avatar

Yeraltı sularının artezyenlerle yer üstüne çıkarılması neticesinde oluşan büyük yer kabuğu çöküntüleri (Obruk) oluşuyorsa petrol ve doğal gazın boşalttığı alana da bir şeyler dolacak ve dolayısı ile depremler oluşacaktır.Ama bence esas olan depremlerden korkmak değil,depremlere önlem almayan zihniyetlerden korkmaktır. Emekli Öğretmen E.Karpınar

user avatar

Hayır çıkarılan miktarlar çok küçüktür, depreme neden olmaz. Yukarıdaki cevaplar yanlıştır.

İlk cevapta maddenin yer değiştirmesinden bahsedilmiş, burada durum öyle değildir, bir kutunun içindekileri çıkarıp, üstüne koymaya benzer, ağır olsaydı çökmesine sebep olurdu.

Diğer cevapta ise zaten bir açıklama yapılmamış. Ayrıca ülkemizde depreme karşı önlemler alınmaktadır. Tabi ki çok zengin bir ülke olmadığımız için her şeyi olması gerektiği gibi yapamıyoruz ama elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Dışarıda da böyle kötümser, dünyadan haberi olmayan öğretmenleriniz varsa dikkate almayın, bir insan öğretmen diye söyledikleri doğru olmak zorunda değildir. Böyle durumlarda gerekli cevabı vermek saygısızlık da değildir. Bir okuld Her zaman araştırmacı olun.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun