soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Beta balık neden yalnız yaşar?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2008-08-19 | Okunma sayısı: 21180

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Limon mu yoksa çilek mi daha şekerlidir?
user avatar

bu balık kavgacı dır o yüzden yaşayamazlar.lakin dişiilerde bu sorun yok.onlar beraberce yaşayabilirler.erkekler doğası gereği paylaşmacı değildir.bölgesinde erkek istemez.ama dişi nekadar olursa olsun.

user avatar

aşırı kavgacı bi balık olduğu için
ama bence yalnızlığı seviyor aynı benim gibi

user avatar

Beta agresif bir balıktır o yüzden tek yaşar... vatozları bile sevmez...

user avatar

çünkü kavgacı bi balıktır özellikle iki erkek beta asla aynı akvaryumda bulunmamalıdır çnkü güçlü olan diğerini yaralar ve bazen bu yaralamalar ölümle sonuçlanır. ayrıca beta balıkları durgun su balığıdır ve filitreli akvaryumlarda strese girer bu ortama uyan balıklar sadece labirentli dediğimiz havadaki oksijeni kullanabilen balıklar bu nedenle betaları diğer süs balıklarıyla sağlıklı bi şekilde beslemek zordur.

user avatar

Bettalar yalnız yaşamaz...
Bettalar kendi türlerine karşı kavgacıdır ama lepistesle bile yaşayabilir (ki bende yaşıyor).
Betta'nın ana vatanı Tayland'dır ve pirinç tarlalarında yaşar. Yaz mevsimindeki kurakta, 1 avuç suda bile yaşayabilmesi için labirent denen havadan oksijen alması sağlayan bir organa sahiptir.
Dolayısıyla kendi alanına sahip çıkmak zorundadır, büyük ihtimal doğal seçilimle sadece bu genetik'e sahip bireyler hayatta kalarak soylarını devam ettirdikleri için bettalar kavga iç güdüsüne sahip yaratıklar olarak aklımızda kalmıştır.

Kendi dişisiyle bile kavga edebilme potansiyeline sahiptir ama bu onları kadehte bakmamızın yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez. Damacanada bile bakın ama fanusta bakmayın bence.

user avatar

Erkek betalar birbiriyle geçinemezler. Dişilerin boyları erkeklere göre daha kısadır. Tek bir erkek ve dişi beta, barışçıl balıklarla karma akvaryumda beslenebilir. Ancak bu uyum da balıkların karakterlerine göre değişmektedir. En uygunu dişi ve erkek betaları ayrı akvaryumlara almaktır.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun