soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Ankara Üniversitesi siyasal bilimler ve kamu yönetimini bitiren biri torpilsiz kaymakam olabilir mi?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2009-04-16 | Okunma sayısı: 9384

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

bence hangi üniversiteyi bitirirsen bitir torpilsiz asla.malesef

user avatar

Kaymakam olmakla okuduğunuz üniversitenin alakası yoktur. Açıköğretim mezunu da olsanız bir şey değişmez. Ancak aşağıdaki bölümlerden birinden mezun olmanız gerekmektedir:
İktisat, Ekonomi, İşletme, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler veya Hukuk

Daha sonra KPSS'den yeterli puanı alıp, kaymakamlık sınavına girmeye hak kazanacak ve bu sınavda da başarılı olursanız sözlü mülakata çağrılacaksınız.

Sözlü mülakatta torpil, adam kayırma olayları görülüyor olabilir ancak bir yakınımın işyerinde çalışan birisi kaymakam olmuştu. Sözlü mülakattan önce devlet görevlileri (İç İşleri Bakanlığı'ndan galiba) işyerine gelip iş arkadaşlarına sorular sormuş, referans almışlar. Kaymakam olacak kişinin yakınlarını, ailesini incelemişler. Yani göründüğü kadarıyla kaymakam seçerken titiz davranıyorlar bu yüzden kolay kolay torpil yapılacağını sanmam. Ayrıca okuduğu üniversiteden çok kişinin kültürel durumuna bakılır ve çevresi, kökeni incelenir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun