soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Su topunun kuralları nelerdir?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2010-02-18 | Okunma sayısı: 3538

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Limon mu yoksa çilek mi daha şekerlidir?
user avatar

Sutopu, 7'şer kişiden oluşan 2 takımla oynanır.

Her takımda toplam 15 oyuncu bulunur. Bunların 7'si (1 kaleci ve 6 oyuncu) oyuna başlar. 2 oyuncunun adı sadece kadro içinde bulunur.

Oyun -yaş gruplarına göre değişmekle beraber- 8'er dakikalık 4 devreden oluşur. Toplam 32 dakika oynanır. Tüm oyun içinde 2 mola hakkı vardır. Periyot araları 2 dakika, molalar da 1 dakikadır. Molalarda havuzdan hiç çıkılmaz, oyuncular kendi yerlerine çekilip taktik alırlar.

Her devre oyuncuların kaleyi yan kulvarlara bağlayan kulvarlara dizilmesiyle başlar. Hakem düdük çalıp topu tam ortaya atmasıyla oyun başlar.

Hakemin düdüğüyle ile yüzmeye başlayan oyunculardan hangisi topu ilk olarak alırsa o oyuncunun takımı devreye başlar.

Bir atağın gol sayılabilmesi için topun kale çizgisini geçmesi gerekir. Oyunda mutlaka bir kazanan olması gerekiyorsa ve durum berabere ise iki tane 3'er dakikalık devre oynanır. Beraberlik hala bozulmamışsa altın gol devreleri oynanır. Maç bir takım gol atana kadar uzar.

Oyuncu değişikliği ise sadece molalarda; gollerde ve devre aralarında yapılabilir. Eğer bir oyuncu çok kötü bir durumda ise hakeme belirterek kalenin arkasına geçer ve onun yerine biri girer. Bir takımın sınırsız oyuncu değiştirme hakkı vardır.

Daha ayrıntılı bilgi için: http://tr.wikipedia.org/wiki/Sutopu

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun