soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Ben düz lisede 1.sınfım ama nekadar çalştıysam başarılı olamadım acaba meslek lisesine geçsem istediğim başarıyı bulabilr miyim?

Soruyu soran: SONSUZUM | Tarih: 2010-05-01 | Okunma sayısı: 4156

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç farklı dil vardır?
user avatar

Meslek liselerinde müfredat farklı mı bilmiyorum ancak meslek lisesinde okuyan öğrencilerin gördüğü derslere ve girdikleri sınavlardaki sorulara bakınca matematik, geometri ve fen derslerinin diğer liselere göre çok daha kolay olduğunu görüyorum. Ancak düz liselerden farklı olarak bu liselerde lisenin alanıyla ilgili konular anlatılıp sınavlarda soruluyor, bunlar da yine zor değiller tabi ki. Yani sonuç olarak meslek liselerinde sınıf geçmek diğer liselerde geçmekten daha da kolay görünüyor

Ancak bu şekilde üniversite sınavında başarılı olmak mümkün değil. Sınıfı geçmekte zorlanırken üniversite sınavında başarılı olmanız zor. Belki kazanabileceğiniz üniversiteler olur ancak o üniversiteleri okumak işinize yaramaz. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey meslek lisesine geçip liseyi bitirmek ve daha sonra da 2 yıllık bir meslek yüksek okulu okuyarak kalifiye bir teknik eleman olmaktır.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun