soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Sanat tarihi bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar?

Soruyu soran: TalluAnor | Tarih: 2014-09-20 | Okunma sayısı: 5334

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Limon mu yoksa çilek mi daha şekerlidir?
user avatar

Sanat Tarihi Bölümü'nün hedefi, belirli bir kültür birikimi içerisinde öğrencilerine belli bir bakış açısıyla sanat görüşü kazandırmaktır. Bu alanda hakim bir bilgi seviyesiyle sanat eserlerinin korunması ve değerlerinin taayyün edilmesi konusunda başarılı olacak araştırmacılar yetiştirmektir. Bu bölüme dahil olan öğrenciler Türk Kültürü çerçevesindeki sanatın ve dünya sanatlarının bilgisine yönelik dersler almakta ve bu yönde gelişimler kaydetmektedirler.

Bu hedefe olaşabilecekleri esnada ihtiyaç duyabilecekleri; teknik çizim, fotoğrafçılık, İslam Sanatı, Batı ve Çağdaş sanatlar, Bizans Sanatı, Sanat Tarihi terminolojisi, estetik, mitoloji ve ikonografi, Osmanlı Sanatı, Selçuklu Sanatı, sivil mimari, seramik ve çini sanatı, tarihi çevrecilik ve müzecilik, nümizmatik, Osmanlıca gibi dersleri görmektedirler.Bölüm öğrencileri, bölümünün sürdürdüğü araştırma kazılarına katılabilirler.

Bir Sanat Tarihçi resim, heykel, mimari, el sanatlarının tümü, süsleme, minyatür vs. sanat eserlerini değerlendirip tanımlayabilir ve çerçeveler içerisinde koleksiyonculuk yapabilir.

İş alanları ise; bölüm mezunları, Kültür Bakanlığı’na bağlı müzelerde ve koruma kurullarında, Türkiye Elektrik Kurumu, karayolları vb. kamu kuruluşlarında, Turizm Baklanlığı bünyesinde uzman olarak çalışabilir, turizm alanında rehberlik hizmetleri verilebilir ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı orta dereceli okullarda öğretmenlik yapabilirler. Mezunlar genel olarak Kültür Bakanlığı, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünde ve müzelerde asistanlık; Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde araştırma uzmanlığı; özel turizm sektöründe danışmanlık ve rehberlik hizmeti yapmaktadırlar.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun