soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Monitörün televizyondan ne farkı var?

Soruyu soran: Meraklıosi1995 | Tarih: 2007-03-07 | Okunma sayısı: 3694

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Televizyonda da, bilgisayar monitöründe de CRT dye bilinen Katot ışınları Tüpü (Cathode ray tube) temel elemandır. Görüntü CRT içinde oluşur ve CRT ekranına yansır.

 Yukarıdaki resimde bir CRT'nin yapısını görüyorsunuz. Heater (ısıtıcı) sayesinde katottan kopan elektronlar büyük bir potansiyel farkında hızlandırılır ve saptırıcı levhalar sayesinde sağa sola yukarı aşağı saptırılarak ekranda değişik yerlere çarparlar ve fosfor kaplı ekranda ışımalar oluştururlar.

Şimde gelelim TV ve bilgisayar monitörü arasındaki farka.  Televizyon anten aracılığı ile TV yayınlarının sinyallerini alır ve CRT içinde buna uygun görüntüler oluşmasını sağlar. Bilgisayar monitörünün ise tek başına böyle bir yeteneği yoktur. Bilgisayar kasasından aldığı bilgileri ekrana yansıtır.

TV ve Bilgisayar monitörü uygun donanımlar sayesinde dönüşümlü kullanılabilirler. Bir TV kartı sayesinde bilgisayar montöründen TV izleyebiliriz. Aynı şekilde TV-out destekli bir ekran kartımız var ise televizyonumuzu bilgisayar monitörü gibi kullanabiliriz.

 

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun