soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Yalıtkanlar mı daha önemlidir yoksa iletkenler mi?

Soruyu soran: Zeliş | Tarih: 2007-03-08 | Okunma sayısı: 9817

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

İkiside çok önemlidir.Ama kullanım sıklığı ve alanı bakımından önemini kasdediyorsan iletkenler daha önemlidir.Ama yalıtkan olmasaydı da bir çok şey olmazdı...

user avatar

Aslında iletkenler çok fazla kullanıldığı için iletkenler daha önemlidir iletkenler olmasaydı buzdolabı,fırın,bilgisayar gibi aletler olmazdı.yalıtkanlar olmasaydı iletkenlerden korunamayarak elektrik çarpardı hepimizi.

user avatar

Bence yalıtkanlar daha çok önemlidir çünkü yalılanlar olmasaydı elektriğin bize yararı değil de zararı çok olurdu.

user avatar

Yalıtkanlar çünkü yalıtkanlar olmasa bizi elektrik çarpardı!!!
bunun için yaltkanlar daha önemlidir.

user avatar

Yalıtkanlar daha önemlidir. Eğer yalıtkanlar olmasaydı şuan yaşıyor olamazdık. Elektrik çarparpardı hepimizi. En azından havanın iletken olduğunu düşünün, kim yaşayabilirdi?

user avatar

Yalıtkanlar çünkü onlar olmasaydı hepimiz şimdiye ölmüştük.

user avatar

Burada bir kavram yanılgısını düzeltmek istiyorum. Aslında iletken ve yalıtkan kavramları mutlak bir doğruyu ifade etmeyen bağıl kavramlardır! Örneğin havayı yalıtkan kabul ederiz ama yıldırım veya şimşek hadisesinde hava iletken hale gelir. Yani aslında bütün maddeler iletkendir ancak bunların iletken hale geldiği potansiyel farkı değerleri farklıdır! Mesela metaller çok küçük bir potansiyel farkıyla iletken olabilirken bir tahta parçasının iletken hale gelebilmesi için çok büyük bir potansiyel farkı gerekir. Yani özetle bizim iletken dediğimiz maddeler elektriği daha kolay iletirken yalıtkan dediklerimiz ise elektriği daha zor iletirler! Yani tamamen bağıldır iletkenlik! Bu bakımdan iletkenliği fazla olan da az olan da gereklidir yaşamın devamı için!

user avatar

Her ikiside önemlidir.İletkenler ve yalıtkanlar olmadan yaşayamayız.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun