soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Minaraller en çok nerelerde bulunur? Özellikle kükürt bakımından zengin olan yiyecekler içecekler nelerdir?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-05-20 | Okunma sayısı: 20305

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Mineraller dünyada doğal olarak bulunan elementlerdir. Mineral tuzları, taş ve kaya parçalarının erozyona uğramasıyla milyonlarca
yıl içinde toz, kum haline gelerek toprağa karışıyor. Bunlar bitkilere geçiyor. İşte bu bitkileri yiyen hayvanlar ile bitkileri tüketerek mineralleri alıyoruz. Vücudun kendi kendine oluşturamadığı inorganik maddeler olan mineraller, vitaminler ile birlikte çalışarak vücutça en fazla ihtiyaç duyulan bölgelere etkin bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar. Dolayısıyla insan vücudunun en az vitaminler kadar minerallere de ihtiyacı vardır.

Kan basıncında, kalp ritminde, kas fonksiyonlarında, vücuttaki sıvı dengesinin devamlılığında, üremede oldukça önemli rol oynayan mineraller ayrıca kan oluşumunu ve sağlıklı sinir fonksiyonları gelişimini de kontrol ederler.

Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda mineral eksiklikleri oldukça büyük sorunlara neden olabilmektedir

Kükürt:Sağlıklı saç,cilt ve tırnaklar için gereklidir. Oksijen dengesinin muhafazasına yardımcı olur,bu da beyin fonksiyonları için çok önemlidir. Sülfür aynı zamanda B-grubu vitaminlerinin işlevlerini yerine getirmesine ve karaciğerde safranın salgılanmasına yardımcı olur. Kükürt açısından zengin yiyecekler : Soya, sarımsak, lahana, soğan, fındık.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun