soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Turizim nedir?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-05-22 | Okunma sayısı: 5367

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Limon mu yoksa çilek mi daha şekerlidir?
user avatar

Soru daha önce sorulmuş ve cevaplanmıştı, lütfen sorularınızı sormadan önce giriş sayfasındaki "ara" kısmına yazarak daha önceden cevaplanıp cevaplanmadığını araştırınız.

Soru:

Turizm nedir? Soruyu soran: Misafir
Tarih: 2007-05-10


Soruya verilen cevaplar:

Cevaplayan: candle

Turizm kavramının kökeni, Latincede kelime anlamıyla dönme hareketini ifade eden tornus sözcüğü oluşturmaktadır. İngilizcedeki touring deyimi ile tour deyimleri de bu sözcükten türemiştir. Tour dairesel bir hareketi, bazı şehir, yöre ilkelerin ziyareti, ,iş ve eğlence amacıyla yapılan yer değiştirme hareketini ifade eder. Touring deyimi ise, zevk için yapılan eğitsel ve kültürel özellik gösteren seyahatler için kullanılır. Özetle Tour hareket edilen yere dönmek şartıyla yapılan kısa veya uzun süreli seyahatleri ifade eder.

Turizm kurumsal açıdan ise şöyle tanımlanabilir: para kazanmak amacı olmaksızın, bir yerde devamlı kalmamak şartıyla yabancıların devamlı oturdukları yerlerin dışında yaptıkları seyahat ve konaklamalardan meydana gelen faaliyetlerin tümüdür.

Cevaplayan: karadelik

Turizm, dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeye veya bir bölgeye gezmen çekmek için alınan iktisadi, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüdür. Turistik gezi, insanların sadece bir yerden bir yere gitmesi değil kültürel, iktisadi ve toplumsal olarak da iletişim içinde olmalarıdır. Turizm sayesinde insanlar hem diğer ülkelerin güzelliklerini görmüş bilgi edinmiş olurlar hemde gittikleri ülkeye gördükleri yerler karşılığından para kazandırırlar. Yani turizm ziyaret edilen ülkenin ekonomisine de çokça katkı sağlar.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun