soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Kaleci topu degajla ileriye atmak istiyor rakip oyuncu topa müdahale ederek top yere değmeden kaleden içeri sokuyor gol olarak değer kazanır mı?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-05-24 | Okunma sayısı: 10862

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç farklı dil vardır?
user avatar

Top kalecinin elinden çıktıysa gol olur. Çünkü top kaleci atışı ile oyuna sokulur. Top kaleciden çıktıysa oyunda demektir ve atılan gol geçerlidir.

user avatar

Buradaki durum şöyle olmaktadır. kalecinin burada önemli olan topun elinden çıkması değil topa oyuna sokmasıdır. diyelim ki kaleci topa vurmak için elinden havaya bıraktı ve topu ayağıyla vurdu o zaman oyun başlamış sayılır. ayrıca kaleci diyelim ki topa vurmadıda eliyle arkadaşına pas attı o zamanda oyun başlamış sayılır. eğer oyunu başlatmadan müdahele edersen yani senin sorun çerçevesinde topr ister yere değsin ister değmesin topa müdahele olursa gol geçerli olmaz. kaleciye faul yapılmış olur. eğer kaleci bereceriksizlik yapıp topa yavaş vuruda çok kısa düşerde o zaman vurursak gol olur. çünkü o zaman oyun başlamış olyor. dikkat edilecek olursa genelde hakemler oyunu bitrirken eğer top auta çıkmışsa kaleci vuruşu bekleyip daha top yere inmeden maçı bitirirler.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun