soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Ses titreşimleri haberleşme alanında nasıl kullanılıyor?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-03-20 | Okunma sayısı: 12486

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Mikrofonların ve hoperlörün temeli ses titreşimlerdir..

Bir mikrofona tonuştuğunuzda sesiniz sayesinde mikrofonda bulunan zar titreşir ve yardımcı elemanlar sayesinde sesiniz iletilir.

user avatar

İşitsel iletişimde ses titreşimleri temel öğedir. Ses titreşimleri olmaz ise kulak zarımız titreşmeyecek ve biz sesleri duyamayacaktık.

Ses titreşimleri olmasaydı radyo olmayacaktı, telefon olmayacaktı, televizyonlar sessiz olacaktı sadece görüntü olacaktı. Cep telefonu, telsiz ve daha bir çok araç kullanılmayacaktı.

Haberleşme sadece görsel olacaktı.

user avatar

Sesin oluşumunun ana nedeni titreşimdir.Herhangi bir cisim titreşim yaparak hava veya sesi ileten maddeleri titreştiremezse ses olayı meydana gelmez.Bu titreşileri çeşitli yollarla (hava,sıvı,katı) veya telefon ve diğer haberleşme araçlarında olduğu gibi ses titreşimi olarak veya bu titreşimler elektriğe veya elektromanyetik dalgalara cevrilerek iletilebilir.Alıcı tarafından yine bu sesler titreşim haline getirilir ve kulak tarfından algılanır.

Bülent DİLEKOĞLU

Fen ve Teknoloji Öğrt.

user avatar

sesin ana nedeni titreşimdir.Herhangi bir cisim titreşim yaparsa o mutlaka ama mutlaka ses çıkarır.Ses titeşimleri olmasaydı kulak zarımız titreşmeyek,beynimize iletilmeyecek beynimizde bu sesi algılayamayacaktı.Bu yüzden kulak muhteşem olan şeylerin içinde kesinlikle var Yazan:Fen ve Teknoloji dersinde başarılı olan bir öğrenci

user avatar

Ses,titreşimle oluşur.Eğer çevremizde titreşim olmasaydı,biz karşımızdaki insanın ya da canlının ne ses çıkardığını bilemezdik.Ve ona karşılıkta veremezdik.(Titreşim olmazsa seste olmaz...)

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun