soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Wiindows vista işletim sistemi xp den daha iyi mi?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-05-30 | Okunma sayısı: 3640

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Henüz Vista' yı denemediğim için bir kaynaktan aldığım değerlendirmeyi sorunuza cevap olarak veriyorum. Aldığım kaynağı yazının altında belirttim, Vista hakkında daha detaylı bilgiye ve kurulum aşamaların oradan ulaşabilirsiniz.

 

XP'den Yükseltme Yapmanın Artıları :

XP'den yükseltme yaptığınızda hazırda kullanmakta olduğunuz bütün ayarlar korunur. Örneğin, Outlook'ta hesap ayarlarınız silinmez, imzalar ve çevrim dışı dosyalar; Word'de, custom.dic ve şablonlar; Excel'de bütün makrolarınız korunur. Vista altında çalışsın çalışmasın bütün uygulamalarınız da saklanır. Ancak Micrsoft'un şimdiye kadar geliştirdiği en iyi yardımcı geçiş programını kullanarak yeni bir Vista kurulumu da yapabilirsiniz: Windows Kolay Aktarım Sihirbazı (Windows Easy Transfer Wizard). Bu araç XP'nin Kullanıcı Ayarları Aktarım Aracı'nın gelişmiş halidir. Ancak Aktarım Sihirbazı bütün o değerli uygulamalarınızı aktaramaz bunları yeniden kurmanız gerekir. Yükseltme yapmanın bir başka avantajı da tamamen yeni bir sistem almak yerine ekran kartını değiştirerek veya biraz bellek ekleyerek (gerekiyorsa) daha az para harcamaktır. Ayrıca yeni bir lisans almak yerine yükseltme lisansı almak da daha ucuza mal olur.

 Yükseltme Yapmanın Eksileri :

XP'den Vista'ya geçiş maceranız son derece keyifli ve sorunsuz geçebilir ya da pek çok sıkıntıyla karşılaşarak siz de hayal kırıklığı yaşayanlar ordusuna katılabilirsiniz. Eskiden ne zaman eski bir sistemle yeni bir işletim sistemi çalıştırmaya kalksam devamlı sorunlarla uğraşmak zorunda kaldım. Para harcayıp aldığınız lisansın düzgün çalışmadığını görmek çok rahtsız edici bir duygu. En azından artık Vista'yla birlikte bedava kullanabileceğiniz bir Windows Vista Yükseltme Danışmanı (Windows Vista Upgrade Advisor) var.

Kaynak ve daha detaylı bilgi için : Henüz Vista' yı denemediğim için bir kaynaktan aldığım değerlendirmeyi sorunuza cevap olarak veriyorum. Aldığım kaynağı yazının altında belirttim, Vista hakkında daha detaylı bilgiye ve kurulum aşamaların oradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak ve daha detaylı bilgi için :
http://www.thgtr.com/howto/20070221/windows_vista_gecis-02.html

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun