soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Msn nasıl dondurulur, hacklenir ve bu tür olaylara karşı korumaya alınır? (bazıları benim msnimi hacklemekten söz ediyorda)

Soruyu soran: Nil | Tarih: 2007-06-01 | Okunma sayısı: 4721

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Limon mu yoksa çilek mi daha şekerlidir?
user avatar

bence böyle şeylere hiç lüzum yok... neden insanların özel alanlarını suistimal etmeye çalışıyorsunuz...

user avatar

Msn nasıl hacklenir sorusuna bu sitede cevap bulamazsınız. Lakin bundan nasıl korunurum diyorsanız bir kaç tavsiyem olabilir.

- Şifreniz kolay tahmin edilebilir bir kelime veya rakam olmamalı.
- Alfanumerik hatta özel karekterler içeren bir şifre olmalı.
- Hatırlatma sorusunun cevabı kolay tahmin edilebilir olmamalı.
- Tanımadığınız her kişiyi listenize eklememelisiniz.

user avatar

Yukarıda yazılanlar şifrenizin tahmin edilip bulunmaması için alınması gereken önlemlerdir. Çevrenizdeki kişiler şifre veya hatırlatma sorunuzun cevabını tahmin ederek hesabınızı çalabilirler ancak hesap çalmak normalde bu kadar kolay değildir.

"keylogger" ve "trojan" isimleri verilen bilgisayar virüsleri bilgisayarda yapılan her işlemi, basılan her tuşu kaydeder ve internet aracılığıyla virüsün yazarına da gönderebilir. Bu şekilde kişinin sadece MSN hesabını değil tüm kişisel bilgilerini ve hesaplarını çalmak mümkündür.

Ancak bu tür virüsleri özellikle istediğiniz bir kişiye göndermeniz zordur. İnternette resim, müzik dosyalarının içine virüsünüzü gizleyerek yayabilirsiniz ancak virüsü bilgisayarına alan kişiler tanımadığınız rastgele kişiler olacaktır. Bu yüzden özellikle istediğiniz ancak yakından tanımadığnız bir kişinin hesabını çalmak neredeyse imkansızdır. Ancak bu kişi ile MSN gibi bir mesajlaşma programı üzerinden görüşüyorsanız bu yolla virüs göndermeye de çalışabilirsiniz.

Hesap çalma yöntemlerini genel olarak kavramış olduğunuza göre bunlardan korunmak için gerekli önlemleri de alırsınız (internetten rastgele dosya indirmemek, antivirüs kullanmak gibi). Başkalarının hesaplarını çalmakla uğraşmayın, sadece korunabilmek için bilginiz olsun diye yazdım bunları.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun