soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Derece enlem boylam nedir?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-08-05 | Okunma sayısı: 4428

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç farklı dil vardır?
user avatar

derece
1) Açı birimi: Bir çemberin 360 eşit parçasından birini gören merkez açı. 2) Sıcaklık birimi: Suyun donma noktası i!e kaynama noktası arasında bir sıcakölçerin yükselme niceliği. 100 derece santigrad olarak kabul edilir ve 100°C ile gösterilir. 3) Denklemler ölçüsü: Bir denklemde bilinmeyenin en büyük üssünün sayı değeri. Örnek: 2 X² +5 x + 7=0 ikinci dereceden, 2X5 - 7 X² - 6=0 beşinci dereceden bir denklemdir.4) Genel olarak: Kesikli olarak artma ve eksilmelerde basamak, kerre ya da oran anlamında kullanılır; bağlılık derecesi, aklık derecesi gibi.

boylam
Bir küre üzerindeki herhangi bir noktadan geçen öğlenin başlangıç öğleninden açısal uzaklığı. Seçilen temel düzleme göre ad alır: Coğrafya boylamı, tutulma boylamı, gökada boylamı

enlem
Bir küre üzerindeki herhangi bir noktanın temel düzlemden açısal uzaklığı (bk. şekil E. 25). Temel düzlem, merkezden geçen ve istenilerek seçilen bir düzlemdir (eşlek düzlemi). Coğrafya enlemi, tutulma enlemi, gökada enlemi seçilen küreye ve temel düzleme göre adlandırılmışlardır.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun