soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Christopher colombus hakkında bilgi verebilir misiniz?

Soruyu soran: Mtekin21 | Tarih: 2007-03-27 | Okunma sayısı: 12468

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Amerika kara parçasını bulan İtalyan gemici, Cenavo şehrinde doğmuştur. Çocukluğu ve gençliği hakkında kesin bilgi olmamakla beraber, bir dokumacının oğlu olduğu ve daha çocuk denecek yaşlarda gemicilik yaptığı bilinmektedir.Uzun yıllar yaptığı gemicilikle birçok yerler gezmiş, yeni yeni bilgiler edinmiş, bu arada astronomi bilgisini ilerletmiştir.
Tecrübelerine dayanarak, uzun bir geziye çıkmak ve yeni yeni deniz yolları bulmak, yeni yeni ülkeler keşfetmek düşüncesine kendini kaptırmış, bu sebeple Portekiz ve İspanya hükümdarlarına bir kaç yıl devamlı olarak başvurmuştur.
Uzun uğraşmalardan sonra, İspanya Kraliçesi İsabellaya isteğini kabul ettirmiştir. Yaptığı bu gezi sırasında 12 ekim 1492 tarihinde ilk olarak, sonradan San Selvador adı verilen adaya ulaşmış, Küba ve Kolomb adalarını bulmuştur. Bu gezilerine 1493 ve 1498 yıllarında iki defa daha çıkmış, bu seferlerinde de yeni yeni yerler bulmuştur. Gezilerinden İspanyaya dönüşünde büyük gösterilerle karşılanmış ve kendisine Katolik hanedanı Batı denizleri amirali unvanı verilmiş, aynı zamanda bu ülkelerin kraliçe yerine yönetimine tâyin edilmiştir. Fakat, devamlı entrikalar sonucu Christopher Colombus, gözden düşmüş ve yerine Bobadilla adında bir denizci getirilmiştir. Hattâ gözden düşmüş olan Colombus, ayağına zincir vurulmak suretiyle Kral Ferdinandın huzuruna çıkarılmıştır.
Hayatında büyük geziler yapmış olmasına ve büyük başarılar kazanmasına rağmen, son yıllarını, parasız ve perişan bir halde geçirmiş, herkesin ilgisini ve sevgisini çekmekten uzak, yalnızlık içinde ölmüştür.
Christopher Colombus, yeni bir kara parçasını bulmuş olmakla beraber, hayatı boyunca, hiç bir zaman böyle bir iddiada bulunmamış ve bulduğu Amerikanın Asyanın Doğu taraflarındaki ülkeler olduğuna inanmıştır. Amerika kara parçasının adı da, böylece, Christopher Colombusun adından değil, burasının yeni bir kara parçası olduğunu ilk olarak söylemiş olan Amerigo Vespuccinin adından alınmak suretiyle verilmiştir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun