soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Işık hızında giden bir cisme uzay da (boşlukta) ufacık bir kuvvet uygulasak ışık hızını geçer mi? Momentum da sürtünme yoksa enerji kaybı olmuyor.(kardeşim ışık hızında giden bir cisme nasıl bir etki yapılır demeyin.yaptık farzedin.fizikte saçma denilen şeylerin ispatıyla ortaya çıkmıştır.lütfen)

Soruyu soran: Kuantum | Tarih: 2007-03-27 | Okunma sayısı: 4783

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç farklı dil vardır?
user avatar

bu sorunun en güzel cevabını einstein bir teorik deneyle ışık hızının sabitliğini ispatlarken yapmıştır. ışık hızına kuvvet vermekten de öte hemen hemen ışık hızıyla giden bir roketteki adam bir el fenerini gök yüzünü tuttuğunda yerdeki gözlemcide o adam da ışık hızını aynı ölçmüş. sen newtonun 2 . hareket kanunundan hareket ederek diyorsun ki bir m kütlelei cisme bir f kuvveti uygularsam kütle bu kuvvet doğrultusunda ivmelenir. ama ışıkta bu olmuyor. en azından einstein amcam böyle diyor:D

user avatar

Işık hızında hareket eden cisme yaklaşıp ona ufacık bir ekstra kuvvet uygulayabilecek imkanımız olsaydı zaten o kuvveti bulunduğumuz araca yada dediğin parçacığa ekstra kuvvet uygulayacak olan taşıt yada cihaza o kuvveti uygular onun ışık hızını geçmesini sağlardık.
Işık hızını geçmektense o hızın 4/1 ine bile ulaşsak İnsanlık için müthiş birşey olurdu

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun