soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Su evimize nasıl gelir?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-04-06 | Okunma sayısı: 31019

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Yerçekimi kuvvetinden yararlanılarak gelir. Yeraltından çıkarılan suyu su depolarına aktarırlar su depoları evimizden yüksekte bulunur. Buda evimize kadar basınç yaptırır.

user avatar

Barajlarda toplanan su ilk önce ön arıtma tesislerine gelir. Buradaki içinde bulunan yabancı maddeler ayrılır. Daha önce dinleme havuzlarına alınan su, kullanıcıları koruyacak olan klor gibi katkı maddeleri ile temizlenir. Daha sonra ana pompa istasyonu tarafından ana taşıyıcı borulara gönderilir. Oradan gittiği noktadaki ayırma istasyonlarına gelir. Ayrıma istasyonunda semtlere göre dağıtım yapacak olan pompalar bu suyu semtlere dağıtmaya başlar. Oradan evimize ulaşır.

user avatar

Barajlarda biriken su alınarak arıtma tesisine taşınır içinde bulunan zararlı maddeler arındırıldıktan sonra dinlenme havuzlarına taşınır. Burada su klor gibi maddeler ile iyice temizlendikten sonra ana pompa istasyonda pompalanarak illerin dağıtım hatlarına gelir. Burada olan pompalama ise semtlere göre suyu dağıtmaktadır küçük olsa da bulunan su şebekeleri suyu bulunduğu yerden pompalayarak evlere gönderir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun