soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Sizce, kazma kürek ile çalışmak mı, ders çalışmak mı daha kolaydır?

Soruyu soran: Meraklıosi1995 | Tarih: 2007-04-13 | Okunma sayısı: 4115

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç farklı dil vardır?
user avatar

Tabiki kazma kürek ile çalışmak daha kolaydır. Asla çok büyük bir sorumluluğunuz yoktur. mesela bir toprak birikintisini bir yerden bir yere tasımanız verekir yada bir tarlayı sürmeniz gerekir. Ders çalışmak daha zordur. Bu işte aklınızı kullanmanız gerekir ve sonuçta sizi denetliyen kişi sizin çalıştığınız konuları iyi bilen birisidir.

user avatar

Bence kazma ve kürekle çalışmak daha kolay gibi geliyor bana çünkü kazma ve kürek ile işi tamamlarsın.Ama ders çalışırken bazı insanların kafasına giremiyor olabilir.Kazma ve küreğin belli bir işi vardır.Onlarla belli olan bir işe başlarız ama derse çalışacağımız zaman neye çalışacağımız pek belli olmayabiliyor.
Kazma ve kürek terimleri bir araçtır.Bu raçların kullanımı basittir.Kazma ve küreklerle yapılacak işimizi ellerimiz yardımıyla hallede biliyoruz,fakat ders çalışırken ellerimizi değil,beyinimizi kullanıyoruz.Bilindiğine göre çalışan el de yorulur,beyin de.Ders çalışırken belki de ikisini birden kullanıyoruz.Belki ellerimiz yorulduğu zaman dinlenebilir ama beyin yorulduğu zaman edinilen bilgilerin beyine yerleşmesini geçiktirebilir.Bu durum da çalışılan ders boşa gider.Ayrıca beyinin işini kolaylaştırabilmek için derslerde ara sıra 5 10 dakikalık bir mola vermemiz gerekir.Verdiğimiz bu molanın ilk 5 dakikasını evde tur artarak geçirirsek daha iyi ve kolay bilgi edinmiş oluruz.

user avatar

Her ikisinin de kendine göre zorluğu vardır birisi zihin bir diğeri de fiziki yorgunluğa sebep olur...

user avatar

Kesinlikle kazma kürek ile çalışmak daha zordur çünkü ders çalışırken oturuyoruz.Ama kazma kürekle çalışırken sürekli enerji kaybediyoruz.Buda çok yorulmamıza sebep oluyor.Ben 7 test çözmeyi 2 saat kazma kürekle çalışmaya değişirim.

user avatar

Tabi ki kazma kürek ile çalışmak çok daha kolaydır. Ne bir sorumluluk var ne de düşünmek gerekiyor. İnsanı en çok yoran şey düşünmek, aklını kullanmaktır. Tabi burada ders çalışırken test çözmekten değil, gerçekten ders çalışmaktan bahsediyorsak dediklerim geçerlidir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun