soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

E-posta adresi nedir nereden nasıl alınır alındıktan sonra gelen ileti nasıl nereden okunur?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2008-07-06 | Okunma sayısı: 62560

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Birisine bir e-posta gönderdiğinize göre bu postanın gideceği bir geçerli adres olmalı. Elektronik ortamda bu adres, "e-mail (e-posta) adresi" olarak adlandırılır. E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. Adres, @ işareti ile ayrılmış iki kısımdan oluşur. İlk kısım kişinin kendi sistemindeki kullanıcı numarası; ikinci kısım ise, bulunduğu sistemin adresini belirtir. Bazı sistemler ilk kısımdaki kullanıcı numarası yerine başka isimlere de izin verir (aliasing). Bazı farklı ağlarda (Compuserve, UUCP gibi) daha değişik e-posta adresleme formatları vardır.

Hotmail, Yahoo, Gmail gibi internet sitelerinden ücretsiz olarak e-posta adresi alınabilir ve ileti geldiğinde yine bu sitelere girerek kullanıcı adınızla şifrenizi yazarsınız ve okursunuz. İletilerinizi dünyanın herhangi bir yerinden internet bağlantısı ile bu şekilde okuyabilirsiniz.

user avatar

e-posta adresi hotmail, gmail, yahoo gibi e-mail servis sağlayıcılarından kayıt olarak alınır. E-posta adresini aldıktan sonra gelen kutusuna tıklayarak gelen maili okuyabilirsiniz.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun