soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Matematik en sevdiğim ders olmasına rağmen korkuyorum nedeni öss. Ben ea öğrencisiyim öss de matematikle kazanacağım, matematiği zorlanmadan yapmak için ne yapmalıyım?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2008-09-04 | Okunma sayısı: 4876

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Tavuklar uçabilir mi?
user avatar

Matematikte başarılı olabilmek için konular anlamlı bir şekilde öğrenilmeye çalışılmalıdır. Formülleri ya da soruların çözüm yöntemlerini mantığını anlamadan ezberlemek geçici bir çözüm olacaktır. Aradan belli bir zaman geçince ezberlenen şeyler unutulacak ve kalıcı öğrenme sağlanamayacaktır.
Anlamlı öğrenmeyi sağlamak için konuların altında yatan mantık anlamaya çalışılmalı ve konuları pekiştirmek için bol bol soru çözülmelidir. Çözülen sorular farklı tarzlarda sorular olmalıdır. Çünkü ne kadar değişik tarzda soru çözülürse, o konuyla ilgili çıkabilecek soruları çözememe olasılığı azalacaktır. Anlaşılmayan noktalar ya da çözülemeyen sorular öğretmene ya da konuyu bilen birisine sorulmalıdır. Öğrenmenin kalıcı olması içinse konular zaman zaman tekrar edilmeli ve konuyla ilgili soru çözülmelidir.
Ayrıca, bir deneme sınavı ya da herhangi bir testi çözerken bir konuyla ilgili soru çözülememiş ya da yanlış çözülmüşse o konu tekrar çalışılmalıdır. Böyle sistematik bir çalışma oluşturulursa her denemede ya da genel testte yanlış yapma veya boş bırakma oranı zaman içerisinde azalacaktır.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun