soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

İpek yolu nasıl bulundu?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2008-10-18 | Okunma sayısı: 10019

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Tavuklar uçabilir mi?
user avatar

İpek Yolu Çin'in Şian kentinden başlayarak Özbekistan'ın Kaşgar kentine gelen, burada ikiye ayrılan bir ticaret yoludur. Birincisi Afganistan ovalarından Hazar Denizi'ne, diğeri de Karakurum Dağları'nı aşarak İran üzerinden Anadolu'ya ulaşır. Anadolu'dan deniz yolu ile Akdeniz ve Karadeniz (Tirebolu) limanlarından veya Trakya üzerinden kara yolu ile Avrupa'ya gider.

İpek Yolu'nun bulunması derken ne kastettiğinizi tam anlamış değilim ancak bu yol eski çağlardaki tüccarların özellikle de ipek tüccarlarının Doğu'dan Batı'ya mal ithal ederken kullandıkları yoldur. Zamanla kendiliğinden oluşmuş bir yoldur. Gün geçtikçe, tüccarlar arttıkça tüccarların geçtiği yollar üzerine kervansaraylar, hanlar yapılmış, yollar düzenlenmiş ve böylece kullanıcı sayısı daha da artmış, böylece İpek Yolu dediğimiz yol haline gelmiştir.

İpek Yolu'nun varlığını ise günümüzde, binlerce belge ile kanıtlayabilmekteyiz. Bütün Avrupa ülkeleri, İran, Anadolu Medeniyetleri ve Çin kaynaklarında yol hakkında bilgi veren birçok yazılı belge vardır. Bu şekilde varlığı kanıtlanmış/bulunmuştur.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun