soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Neden sözel bölümü okuyan gençlerimiz iş bulmakta zorlanıyor ve hatta çoğu gençlerimiz üniversite mezunu olupta işsiz dolanıyor?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2008-11-06 | Okunma sayısı: 5864

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Sözel bölüm okuyan gençlerimiz bu bölümler bir işe yaramadığı için iş bulmakta zorlanıyorlar. Gerçek işleri sayısal bölümü okuyan gençlerimiz yaparlar bu yüzden onların çalışması kesinlikle gereklidir, mecburdur. Makine mühendisi yerine iktisat mezunu çalışamaz, bilgisayar mühendisi de çalışamaz.

Ancak lojistik bölümü operasyon sorumlusu (depo müdürü) olarak herkes çalışabilir. İnsan kaynakları uzmanı (personel şefi) olarak herkes çalışabilir. Bunlar için bir şey bilmek gerekmez. Ancak bu işlere alırken de insanları üniversite mezunları arasından seçerler çünkü odun olmasını istemezler, mektep görmüş olsun diğer çalışanlarla anlaşabilsin, biraz kültürü olsun da gelen müşterilerle, iş yapacağı adamlarla konuşsun, sohbet etsin derler.

Yani kimsenin iktisat, işletme vs. okuyanların okulda öğrendiği bilgilere ihtiyacı yoktur. Mesela satınalma görevlisi olur bu adam gider pazarlık yapar, bunun için okulda öğrendiklerine ihtiyacı var mıdır, tabi ki de yoktur.

Hayatın gerçekleri bunlar işte. Sözel bölüm eğlencedir, üniversite hayatı yaşamak için okunur ya da diğerlerini kazanamayınca bari açıköğretimden şunu okuyayım da adım üniversite mezunu olsun diye okunur.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun