soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

İnternet nedir?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-03-07 | Okunma sayısı: 6326

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç farklı dil vardır?
user avatar

şu anda kullandığın şeydir!

user avatar

İnternet en basit anlamda milyonlarca bilgisayarın birbirine bağlanması ile oluşmuş bir bilgisayar ağı olarak düşünülebilir. Dünyanın değişik yerlerinden milyonlarca bilgisayarı içinde barındıran dev bir ağdır.

İnternete telefon hattı veya uydu bağlantısı ile erişmek mümkündür. Bu devasa ağda bulunan kullanıcılar bazı yazılımlar aracılığı ile bilgi alışverişinde bulunabilir, İnternet sitelerinde bulunan bilgilere erişebilirler. 

Henüz çok yeni olduğu söylenebilse de, İnternetin temeli Amerikan askeri projesi olan ARPAnet projesi nükleer savaş sırasında haberleşmeyi mümkün kılmak amacıyla 1969 yıllarında ortaya çıkmıştır.  1990 Haziranında bu proje kaldırılmış fakat ARPAnet te geliştirilen bir protokol olan TCP/IP (İletim Kontrol Protokolü/Internet Protokolü) kullanılmaya devam edilmiştir.  1992 yılında Amerikan hükümetinin bu ağı halkın kullanıma açma kararı ile yeni bir dönem başlamış oldu.  İnternet çok hızlı bir şekilde büyümesini sürdürdü ve şuan binlerce kat daha büyük bir konuma geldi.

user avatar

İnternet nedir sorusuna farklı bir cevap:

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun