soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Atatürk ün akıl ve bilime verdiği önem nedir?

Soruyu soran: Krdln_12 | Tarih: 2014-09-16 | Okunma sayısı: 4438

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Tavuklar uçabilir mi?
user avatar

Atatürk ün tüm eylemlerinde aklın egemenliği ve bilimin yol göstericiliği vardır.

Akıl ve bilim, insanlara gerçek yolu gösterir. Atatürk, bu gerçeği, "Hayatta en hakikî mürşit ilimdir." sözüyle açıklamıştır. Akla ve bilime uygun olmayan hiçbir şeyin geçerli olmayacağını vurgulamıştır. Hayatta tahminlerin, tesadüflerin, hurafelerin yeri olmadığını söyleyerek tüm sorunları aklın ve bilimin rehberliğiyle çözmüştür.

Atatürk, çağımızın akıl ve bilim çağı olacağını önceden görmüştür. Atatürkçü düşünceye göre; biz de çağdaş batı ülkeleri gibi modern ulaşım araçlarını kullanmalıyız. Onlar modern makinelerle tarım yaparken, biz kara saban, orak. tırpan gibi basit araçlarla tarım yapamayız. Onlar en yeni ilâçlarla tedavi olurken, bizler çağdaş tedavi yöntemlerini bırakıp üfürükçülükle tedavi olmaya çalışamayız.

Türk halkı, Atatürkçü düşüncenin ışığında bilim ve teknolojiden yararlanmasını bilmiştir. Her alanda çağdaş uygarlık düzeyine yükselme çabası içine girmiştir. Özellikle tıp alanında gösterilen gelişmeler, çağdaş batı ülkelerinin ilgisini çekecek bir düzeye ulaşmıştır.

Sonuç olarak; ulusça kalkınmamız, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmemiz için, akılcılığa ve bilime önem vermemiz gerekir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun