Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2014-05-31 | Okunma sayısı: 7659
Tabiatın en ilginç canlılarından olan homosapiens'ler zekaları sayesinde iklim koşulları ile etkili bir biçimde başedebilirler. Bu nedenle belirli bir çiftleşme mevsimleri yoktur. Yılın 12 ayı her an aktif döneme geçebilirler.
Bir çok canlının aksine, homosapiens'ler duygusal reaksionları olan canlılardır. Özellikle dişilerinde daha belirgin görülen bu özellik, aktif çiftleşme dönemlerinin başlarında erkeklerinde de gözlemlenir. Ancak dişilerinin aksine çok daha kısa sürer.
Dişileri genelde çekimser ve utangaç olan homosapiens'in erkekleri de aksine bir o kadar aktiftir. Türünün çok fazla doğal düşmanı olmaması nedeniyle, aktif dönemine geçen homosapiens erkekleri, kokusuzca açık alanlarda gezerek dişi ararlar. Kur yapma reaksiyonu olarak genelde sesli iletişim kurma çabaları, boş zaman yoklamaları ve türüne özgü ilginç bir sosyal güdü olan kafeye, sinemaya vs. davet etme eğilimleri gözlenir.
Homosapiens dişileri oldukça ağır kanlı hareket ederler. Erkekleri ise aktif çiftleşme dönemlerini efektif değerlendirme hırsındadır. Agresif davranma eğilimi gösterirler. Bu doğal dengesizlik genelde erkeklerin bin bir zahmetle kalkıştığı kurlardan sonra elleri boş dönmelerine neden olur. Ancak sabırlı ve kararlı bir tür olan erkek homosapiensler bundan yılmaz, kaldıkları yerden yeni dişi arayışına devam ederler.
Homosapiens dişileri sürekli olarak sakin ve sabırlı genetik özelliğe sahip erkekler araken, erkek sapiensler aktif dişilere meyillidir. İki tür arasındaki bu doğal dengesizliğin, belki de binlerce yıl öncesinden kalan bir genetik hatadan kaynaklanıyor olduğu da teoriler arasındadır. Ne olursa olsun hayat homosapiensler için devam eder. Zorluklarla savaşarak türlerini koruma güdüsüyle yaşamaya devam ederler.
2 Işık nasıl hem tanecik hem dalga boyu ozelligi gosteriyor? 3326 defa okundu
4 İl nüfus ve vatandaşlık müdürlüğünün görevleri nelerdir? 3979 defa okundu
11 Koenzim ve kofaktör olarak kullanılan vitamin ve minareller nelerdir? 22517 defa okundu
14 Uludağ Limonata'nın şekerlisi mi daha zararlı şekersizi mi? 3330 defa okundu
16 Ben psikiyatrist olmak istiyorum fakat 11 yıl ve tus sınavını en iyi şekild... 3064 defa okundu
18 Elektirk devresinin elemanları ve görevleri nelerdir? 11546 defa okundu
20 Bulgaristana ithal ettiğimiz ürünler nelerdir? 12703 defa okundu