soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Şahin nedir?

Soruyu soran: Misafir | Tarih: 2007-05-10 | Okunma sayısı: 8934

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Tavuklar uçabilir mi?
user avatar

Şahin taze av etiyle beslenen yırtıcı ve etçil bir kuştur! Şahin'in görüş yeteneği çok üstün olduğu için çok yüksekten bile avını tesbit eder ve uygun bir ortam kollayıp hızla dalışa geçerek avını yakalar. Ayrıca şahinin gözleri morötesi ışınları da görme kabiliyetine sahip olduğu için avı kolayca ayırt edebilirler. Şahinler yuvasını sarp ve yüksek kayalıkların tepesine yapar ve topluluk hailnde değil yalnız veya çift olarak yaşarlar.

user avatar

Şahin,( halk dilinde şahan) atmacagiller (Accipitridae) familyasından Buteo cinsini oluşturan yırtıcı kuş türlerinin ortak adı. Şahinler öbür yırtıcı kuşlardan geniş kanatları ve yanlara doğru açılan yuvarlak kuyruklarıyla ayırt edilebilir. Ağır kanat darbeleri ile uçar ve havada asılıymışçasına, kanatlarını çırpmadan uzun süre dönenirler. Çoğu türün üst bölümleri beyaz ya da kahverengi benekli, kanatları çizgilidir. Ama renkleri aynı tür içinde bile önemli ölçüde çeşitlilik gösterebilir. Şahinler genellikle böcekleri ve küçük memelileri avlar, ara sıra kuşlara saldırır. Çalı çırpıdan yaptıkları ve yumuşak maddelerle döşedikleri sağlam yuvaları ağaçların ya da kaya çıkıntılarının üzerinde bulunur. Dişiler yuvaya 2-5 tane kahverengi lekeli beyaz yumurta bırakır. kaynak

user avatar

Kartalgillerden, 50-55 cm uzunluğunda, Avrupa ve Asya'nın dağ, orman ve çalılıklarda yaşayan yırtıcı bir kuş (Buteo buteo).

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun