soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Erkek düşmanına feminist denir ya kadın düşmanına ne denir?

Soruyu soran: Hırçın | Tarih: 2007-07-17 | Okunma sayısı: 19808

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Limon mu yoksa çilek mi daha şekerlidir?
user avatar

Öncelikle Feminizm erkek düşmanlığı değildir. Her -izm de olduğu gibi Feminizm' de aşırı uçlar vardır, bu kişilerin varlığı size feminizm' i erkek düşmanlığı olarak göstermiş olabilir. Feminizm hakkında size kısa bir bilgi vermek istiyorum :

Feminizm, sosyoloji, politik akım ve etik alanlarından oluşur, temeli ya da temel endişesi daha çok kadın özgürlüğüne dayanmaktadır. Bazı versiyonları geçmiş ve şimdiki toplumsal ilişkilere karşı eleştireldir. Çoğu toplumsal cinsiyet (gender) ve cinselliğe (sexuality) ilişkin toplumsal inşa olduğuna inandıkları unsurları analiz etmeye odaklanmıştır. Yine çoğu feminist cinsiyet eşitsizliği ve kadın hakları, ilgileri ve kadın sorunlarını araştırmaya odaklanmıştır.

Feminist teori toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin doğasını anlamayı amaçlar ve toplumsal cinsiyet politikaları, iktidar ilişkileri ve cinsellik üzerine odaklaşır. Feminist hareket içinde kadın ve erkeğin eşitliğini savunan gruplar olduğu gibi kadının biyolojik ve duygusal olarak erkeğe üstün ve erkeğin "tamamlanmamış kadın" olduğunu savunan daha radikal gruplar da yer almaktadır.

user avatar

Feminizm erkek düşmanlığı değildir. Erkek düşmanlığına "Misandri", kadın düşmanlığına "Mizojini" denir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun