soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

İnsanı en iyi tartacak şey eminim ki eşit kollu terazinin birkaç katı büyüğüdür, neden tartılırken eşit kollu terazi değil de baskül gibi aletler kullanırız?

Soruyu soran: Meraklıosi1995 | Tarih: 2007-09-04 | Okunma sayısı: 9254

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç solak vardır?
user avatar

Çünkü eşit kollu terazi çok yer kaplar.Baskül ise çok az yer kaplar.

user avatar

Ayrıca eşit kollu terazinin iki kefesi vardır ve bir insanı tartmak için diğer kefeye de ona uygun kütleler koymak gerekir. Bu ise pratik değildir. Ayrıca eşit kollu terazi ağırlığı değil kütleyi ölçer. Baskül ise ağırlığı ölçen bir alettir.

user avatar

eşit kollu terazide bir insanı tartabilmek için enazından bir tarafı 1 insanı alabilecek büyüklükte bir kefeye sahip olan terazi seçmek zorunluluğudur, böyle bir ürünün büyüklüğü, malum 1-2 mt kare yer kaplar. oysa basküller, üzerine çıktığınızda içindeki yayın kısalmasına bağlı olarak birim kısalmaya karşı birim ağırlık belirlenerek derecelendirilmiş bir sistemdir. örneğin yaydaki 1 cm lik kısalma 50 kğ'a denk geliyorsa 75 kg bir insan yayın 1,5 santim kısalmasına neden olur ve baskül bizim ağırlığımızı sadece bu yayın alanı ve kadranın kapladığı alan kadar (0,1mt kare gibi) yer kaplar. buda bizim neden baskül kullandığımızı açıklar

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun