soru sorasın ki cevap bulasın

Kayıt Ol! Kayıt olduğunuzda sorduğunuz soruları takip edebilir
ve bilge üye olma şansını elde edebilirsiniz

Tüm Sorular (Alfanumerik Liste)

Soru:

Anjiyo işlemi nasıl yapılır?

Soruyu soran: Hedef | Tarih: 2007-03-26 | Okunma sayısı: 4357

Soruya verilen cevaplar:

Sponsor bağlantı: Dünyada kaç farklı dil vardır?
user avatar

Anjiyoplasti tıbbi bir yöntemdir. Bu yöntem ile cerrahi işleme gerek kalmaksızın tıkalı veya daralmış damarlar açılır. Anjiyografi ve girişimsel radyoloji alanında özel eğitim almış bir doktor, bu yöntemi özel bir bölümde(anjiyografi ünitesi) yapar. İşlem sırasında, doktor bir kateteri (ucunda balon olan ince bir tüpü) tıkalı veya daralmış damarınıza yerleştirir.Doktor, röntgen ışınları ve kontrast madde(damara verilen özel bir boya) yardımı ile anjiyoplasti için kateteri damardaki doğru yere yerleştirir. Doktor kateteri damardaki daralmış alana yerleştirdikten sonra balonu şişirir. Şişen balon damarı açar ve böylece kanın bu alandan geçişi sağlanır.

user avatar

Daha önce anjiyo olmadıysanız, radyolji uzmanı anjiyoplasti yapmadan önce anjiyografi yapacaktır. Anjiyoplasti üç basamak halinde yapılır.

1) Anjiyoplasti kateteri tıkalı veya daralmış damara yerleştirilir.

2) Balon şişirilerek tıkalı damar açılır.

3) Anjiyoplasti kateteri geri çekilir.

İşlem sırasında duyabileceğiniz ağrıyı önlemek lokal anestetik madde enjeksiyonu yapılır.Hemşire sizi rahatlatmak için damar yolundan veya kas içine ilaç enjeksiyonu yapar. Anjiyoplastinin tamamlanması bir veya iki saat alır. Radyoloji ekibi bütün işlemler boyunca herhangi bir sorunuza cevap vermek, sizin rahatınızı sağlamak ve yardım etmek için yanınızdadır.

user avatar

Konuk Bilgelerimiz açıklamışlar.. Anjiyo dediğimiz aslında Anjiyografi dir.

Bu soruyu cevaplayın

Yeni bir soru sorun